De kunst van pizza

pizza margherita

Geschiedenis

In de oudheid aten mensen regelmatig ronde platte broden. Rond de 16de eeuw heeft men in Napels er de specifieke tomatensaus op gedaan. En zo was de pizza geboren. In de 18de eeuw zag koningin Margherita de arme Napolitaanse bevolking deze specialiteit eten. Ze vroeg haar Italiaanse kok om er eentje voor haar te maken. De chef koos de kleuren van de Italiaanse vlag om voor zijn koningin een pizza met tomaten, mozzarella en basilicum (rood, wit, groen) te maken. Vandaag is de pizza Margherita een welbekende lekkernij over de hele wereld.


Traditie

pizza kneden Al onze pizza's worden met de hand volgens eeuwenoude Napolitaanse traditie gemaakt. We gebruiken uitsluitend de fijnste Italiaanse bloem voor ons deeg. Alle ingrediënten zijn vers en van hoge kwaliteit. De deegballen (die ook moeten rusten en rijzen) en de gewassen en voorgesneden toppings worden bij ons thuis bereid. Ter plaatse kneden wij de deegbol tot de pizza en leggen wij de toppings erop. Jij en je gasten kunnen dit proces meevolgen.

De pizza wordt dan gebakken in een houtoven op 400-450 graden voor 60-90 seconden. Wij gebruiken geen dierlijke vetten, dus onze pizza's zijn licht, voedzaam en gezond.